Receptes | Ous escocesos

Ous
escocesos

30 minuts |Fàcil | Comensales2 persones

Els ous escocesos, tot i el seu nom, no tenen origen escocès. Aquesta recepta, amb l’exterior cruixent i l’interior suau i deliciós, és un vertader plaer culinari. En realitat, la raó darrere del seu nom segueix sent un misteri, tot i que s’especula que el plat va ser inventat a Fortnum & Mason, una botiga londinenca de Picadilly al 1738. Si d’alguna cosa no tenim dubte és que és són una opció deliciosa per un brunch o com a aperitiu.
Si busques alguna cosa diferent per sorprendre el teu paladar, aquesta recepta és l’elecció perfecta. Descobreix com preparar-ho a casa i gaudeix d’una combinació única de carn i ou a cada mossegada!

Elaboració

  1. Bullir dos ous en un cassó amb aigua i sal durant 5 minuts a foc mitjà. Aturar la cocció amb aigua freda amb gel i pelar.
  2. Barrejar la carn picada en un bol amb la mostassa i un pessic de ceba, all, herbes provençals, sal i pebre. Amassar.
  3. Aixafar una mica de carn amb les mans i embolicar l'ou bullit amb compte. Bolejar prement una mica.
  4. Repetir el procés amb l'altre ou.
  5. Empanar els ous: passar per ou batut i pa ratllat.
  6. Fregir els ous empanats a foc mitjà fins que estiguin ben daurats. Retirar i deixar reposar sobre un paper de cuina uns segons.
  7. Per emplatar, servir els ous escocesos en un plat acompanyant-los amb una mica d'enciam i tomàquet. Tallar per la meitat i a gaudir!

INGREDIENTS

3 ous Ca Na Paulina
250 g de carn picada boví Ca Na Paulina
30 g de mostassa Dijon
Pa ratllat
Ceba en pols
All en pols
Herbes provençals
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre